«میکی پردو» یکی از زیستشناسان از دانشگاه «کرنل» واقع در شهر دانشگاهی ایتاکا در نیویورک، اینطور بیان میکند که ماجرای تحقیق بر روی فیلها از آنجا آغاز شد که در بررسی گروهی از فیلها، فهمیدیم که گاهی اوقات وقتی یک فیل، گروهی از فیلها را صدا میکند، همه آنها پاسخ میدهند؛ اما در برخی موارد دریافتیم که گاهی یک فیل، دستهای را مورد خطاب قرار میدهد، اما تنها یک فیل، پاسخش را میدهد. این اتفاق باعث شد ما ۱۰۰فیل در پارک ملی «آمبوسلی» و ذخیرهگاه ملی «سامبورو» در کنیا را بهشکلی دقیق بررسی کنیم و با استفاده از هوش مصنوعی، صداهای آنها را بازسازی کنیم و به این دستاورد جدید برسیم که فیلها هم مثل انسانها، برای هم، اسامی خاص انتخاب میکنند و یکدیگر را با اسمخاص، مورد خطاب قرار میدهند.
پیش از این دانشمندان دریافته بودند که فیلها در هنگام احوالپرسی با هم، ژستهای خاص میگیرند و با حرکاتشان، احساسات خود را هم به هم منتقل میکنند.
گفتنی است طوطیها و دلفینها همچنین توانایی این را دارند که در گروه جانوران باهوش قرار میگیرند.
در این روزها، بازخورد علاقهمندان به حیاتوحش نسبت به این مقاله، قابل توجه بود. بسیاری معتقدند ما انسانها، چون آگاهیمان از دنیای حیوانات بسیار محدود است، بهشکلی ناجوانمردانه آنها را دستکم میگیریم و تصور میکنیم حیوانات، تنها باید در خدمت انسانها باشند و هیچ وظیفه مهم دیگری در جهان هستی ندارند.
منبع: همشهری آنلاین