۰۸:۰۰ – ۱۴ آبان ۱۴۰۳
علی ابراهیمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار در مهرماه ۱۴۵ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که در آبان پیش بینی می شود میزان جوجه ریزی به ۱۴۶ تا ۱۵۰ میلیون قطعه برسد.
او قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را بسته به نژاد و کیفیت بین ۲۳ تا ۳۶ هزارتومان اعلام کرد و افزود: طی ۲ هفته اخیر میان اتحادیه و انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه توافق نامهای به امضاء رسید که براین اساس ۶ میلیون قطعه جوجه یکروزه با قیمت توافقی ۲۴ هزار تومان خریداری و توزیع شد.
ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آمار تولید میزان خرید توافقی جوجه عدد بالایی نیست، اما نخستین گام برای همکاری بین اتحادیه و انجمن درصدد رفع چالش قیمت در بازار گوشت مرغ محسوب می شود.
عرضه جوجه یکروزه در سامانه بازارگاه راه حلی برای تعادل قیمت در بازار
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به راهکار دیگر تعادل قیمت جوجه در بازار افزود: وزارتخانه به دنبال تمهیداتی برای عرضه جوجه یکروزه همچون کنجاله سویا در قالب سامانه بازارگاه است در واقع مزارع مرغ مادر باید جوجههای یکروزه را برای فروش در سامانه قرار دهد تا براین اساس کف و سقف قیمت مشخص باشد.
ابراهیمی تولید ماهانه مرغ را ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسانات قیمت گوشت، مصرف مرغ افزایش یافته است چراکه در شرایط کنونی قیمت یک کیلو گوشت برابر با ۸ کیلو مرغ است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به روند افزایش جوجه ریزی ها، امکان صادرات ماهیانه ۵ تا ۱۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد و ضرورت دارد که در راستای پایداری و استمرار تولید، صادرات مستمر داشته باشیم تا کاهش قیمت به کمتر از نرخ تمام شده تولید منجر به ورشکستگی و خروج مرغداران از چرخه تولید نشود.
به گفته او، با توجه به نوسان قیمت سایر محصولات پروتئینی، مردم بخش اعظمی از مواد پروتئینی خود را از این محصول تأمین میکنند که با توجه به افزایش میزان جوجهریزی استانهای گرمسیر و سایر استانها در نیمه دوم سال، مشکلی در تولید مرغ نخواهیم داشت.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده را ۶۲ تا ۶۶ هزارتومان اعلام کرد و گفت: با احتساب هزینه تمام شده تولید، قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده بیش از ۶۵ هزارتومان است.
پتانسیل صادرات ۱۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد
ابراهیمی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ در ادامه افزود: بنابر آمار در ۶ ماهه نخست امسال ۲۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شد که با احتساب تولید ماهانه ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن مرغ گرم، صادرات ماهانه ۲ تا ۳ هزارتن رقمی نیست که بر بازار اثر بگذارد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به روند افزایش جوجه ریزی ها، امکان صادرات ماهیانه ۵ تا ۱۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد و ضرورت دارد که در راستای پایداری و استمرار تولید، صادرات مستمر داشته باشیم تا کاهش قیمت به کمتر از نرخ تمام شده تولید منجر به ورشکستگی و خروج مرغداران از چرخه تولید نشود.
خبرنگار: آزاده محبی