۱۴:۳۰ – ۱۴ آبان ۱۴۰۳
هانی تحویل زاده در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه نسبت به سال قبل، تولیدکنندگان با مشکلات متعددی روبرو شدند و به رغم آنکه بارها مسئولان از ۵۰ همت بودجه به صنعت دارو و شیرخشک خبر دادند، اما تاکنون خبری از تخصیص اعتبار نیست.
او با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه ۱۲۳ میلیون قوطی شیرخشک نوزاد در کشور وجود دارد، افزود: با توجه به مشکل تامیننقدینگی برای خرید مواد اولیه، ظرفیت کارخانجات ۴۰ میلیون قوطی خالی است، درحالیکه با بکارگیری ظرفیت حداکثری کمبودی در عرضه نداریم.
تولید ماهانه ۷ میلیون قوطی شیرخشک نوزاد در کشور
تحویل زاده تولید ماهانه شیرخشک در کشور را ۶ تا ۷ میلیون قوطی اعلام کرد و گفت: امسال پیش بینی می شود که تولید شیرخشک به ۸۰ میلیون قوطی برسد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد ادامه داد: دولت باید تمام تلاش خود را برای تامیننقدینگی مورد نیاز کارخانجات شیرخشک بکار بگیرد چراکه طی ۵ سال اخیر مصرف سالانه شیرخشک از ۵۵ میلیون قوطی به بیش از ۸۰ میلیون قوطی رسیده که این افزایش مصرف ناشی از سیاست های سازمان غذا و داروست.
به گفته این مقاممسئول، با وجود قوانین سخت گیرانه صادرات شیرخشک به ندرت و جزئی ازمحل ورود موقت انجام می شود.
افزایش ۹.۵ درصدی قیمت شیرخشک نوزاد در یک سال اخیر
او در واکنش به نوسان جزئی قیمت شیرخشک در یک سال اخیر گفت: قیمت شیرخشک نوزاد از آبان سال قبل تا مهر امسال کمتر از ۱۰ درصد حدود ۹.۵ درصد افزایش داشته که این امر اجحاف در حق تولیدکننده است.
تحویل زاده متوسط قیمت هر قوطی شیرخشک نوزاد در کشور را ۱۶۰ تا ۱۹۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به پرداخت یارانه، خانوارها ۵۰ درصد این رقم را برای خرید ۱۰ قوطی شیرخشک در ماه پرداخت می کنند که پرداخت یارانه ۵۰ درصدی در این بخش منجر به اسراف و هدررفت در این حوزه شده است. درحالیکه قیمت شیر خشک در کشورهای همسایه ۴.۵ تا ۶.۵ دلار است که براین اساس قیمت شیرخشک در کشورما یک چهارم تا یک ششم کشورهای همسایه است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: اگر دولت بدنبال ثبات قیمت شیرخشک نوزاد برای خانوارهاست، از این رو پرداخت یارانه و بیمه سلامت را ادامه دهد چراکه در شرایط فعلی بار پایین بودن قیمت از جیب تولیدکننده پرداخت می شود که این امر مشکلات متعددی برای تولیدکننده در بردارد، درحالیکه با اصلاح قیمت متناسب با هزینه های تولید، تولیدکننده نیازی به دریافت تسهیلات از بانک برای تامین نقدینگی مورد نیاز ندارد.
خبرنگار: آزاده محبی