قیمت گوشت بعد از افزایشی که در هفته‌های گذشته داشت چند روزی است که ثابت مانده و حتی در برخی از مناطق با اندکی کاهش نیز به فروش می‌رسد. این درحالی است که بنا به گفته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی هر کیلو گوسفند زنده در تهران بین ۲۸۰ هزار تومان و ۳۱۰ هزار تومان قیمت دارد و هر کیلو گوساله زنده نیز بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است؛ درحالی که قیمت گوشت گوسفندی با قیمت تنظیم بازاری به مرز ۶۷۹ هزار تومان رسیده است. 

به گزارش سرویس اقتصادی «تابناک»، براساس داده‌های مرکز آمار، میانگین قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در مهرماه به ۶۸۳ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های رسمی کشور در ماه شهریور سال ۱۴۰۳ منتشر شد که بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت قرمز عرضه‌شده انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌های رسمی در شهریور ۱۴۰۳ جمعاً ۳۳ ٬ ۶۲۶ تن گزارش شده که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است. همچنین مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در شهریور ۱۴۰۳ با ماه مشابه سال ۱۴۰۲ نشان‌دهنده کاهش ۱۵ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور است.

اختلال های پروازی دلیل گرانی گوشت بود

علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درخصوص قیمت گوشت گوسفندی به تابناک گفت: قیمت هرکیلو گوشت گوسنفدی بین ۲۸۰ هزار تومان تا ۳۲۰ هزار تومان است، بااین حال نمی‌توان هر زمان که اراده کرد دام‌ها را فروخت بلکه ابتدا باید دام‌ها سنگین شده تا خریداران رغبتی برای خرید شان داشته باشد. 

وی افزود: دلیل کاهش گوشت تنظیم بازاری در ماه اخیر اختلال درپرواز‌ها به دلیل مسائل سیاسی و منطقه‌ای بود که قرار شد برای از راه زمینی و کشور‌های آسیای میانه، ارمنستان و مغولستان وارد شود تا میزان مصرف در کشور به تعادل برسد. 

گوشت ارزان می‌شود؟ / هرکیلوگرم گوشت گوسفندی چقدر آب می‌خورد؟

تولید داخل به تنهایی نمی تواند جوابگوی نیاز مردم باشد 

وی در پاسخ به این سوال که چرا به جای واردات گوشت از کشور‌های همسایه از ظرفیت دامداران داخلی استفاده نمی‌شود، اظهار داشت: درحال حاضر تولیدکنندگان داخل از لحاظ شرایط دامی و رسیدن دام‌ها به وزن ایده آل در شرایط خوبی قرار دارند، اما نمی‌توان به طور کامل از ظرفیت‌های تولید داخل استفاده کرد. دلیل آن هم این است که ذخایر استراتژیک گوشت در مواقع بحرانی مانند سرمای شدید، وقوع سیل و زلزله باید پیش بینی و در نظر گرفته شود.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، ادامه داد: با واردات گوشت تعادل عرضه و تقاضا به بازار برمی گردد و از سوی دیگر باید دامدار نیز تقویت شود. این درحالی است که بخشی از واردات گوشت به گوشت‌های صنعتی که جنبه مصرفی به طور مستقیم ندارد برمی گردد و برای فرآوری تهیه سوسیس و کالباس و … استفاده می‌شود.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *