عبدالمهدی اسدی با بیان اینکه در حال حاضر تعرفه همه موبایل‌های بالای ۶۰۰ دلار معادل ۱۵ درصد است، اما برای آیفون هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده، تصریح کرد: ممکن است همین ۱۵ درصد تصویب شود یا رقم بالاتری در نظر گرفته شود.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ وی با بیان اینکه به دلیل عدم تصمیم گیری قطعی در مورد تعرفه آیفون، ممکن است اعضای صنف درباره فروش آیفون ۱۳ تصمیمات هیجانی بگیرند و ضررهای سنگین پرداخت کنند، تصریح کرد: بنابراین واردکنندگان باید اطلاع داشته باشند که ممکن است این تعرفه تصویب نشود. قیمت آیفون ۱۳ در روزهای اخیر ۱۰ میلیون تومان ریزش کرده است.

رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران با بیان اینکه در حال حاضر موبایل‌های بالای ۶۰۰ دلار با ارز حاصل از صادرات خود به کشور وارد می‌شود، گفت: این موضوع در گذشته باعث ورود افراد غیرمتخصص به حوزه واردات موبایل شده بود، اما از سه ماه گذشته فقط شرکت‌هایی که سابقه واردات تلفن همراه را دارند، می‌توانند واردات انجام دهند.

وی با اشاره به حذف ارز نیمایی برای واردات موبایل‌های زیر ۶۰۰ دلار از دو ماه گذشته، تصریح کرد: موبایل‌های زیر ۶۰۰ دلار با ارز حاصل از صادرات اشخاص وارد می‌شود. مشکل تخصیص ارز هم تا حدودی کمتر شده بود، اما دوباره مشکلاتی ایجاد شده است. با این حال هنوز کالا به اندازه کافی در بازار هست. همچنین با توجه به رقابتی بودن بازار موبایل، حذف ارز نیمایی تاثیری بر قیمت‌ موبایل‌های زیر ۶۰۰ دلار نداشته است.

گفتنی است اخیرا بعد از دو سال ممنوعیت، مصوبه‌ای در جلسه هیئت دولت برای رفع ممنوعیت آیفون صادر شده که بر این اساس سه دستگاه شامل وزارت صمت، ارتباطات و معاونت حقوقی ریاست جمهوری مامور شدند آیین‌نامه واردات را تدوین کنند، اما هنوز وضعیت اجرا و جزئیات آیین‌نامه مشخص نیست. ابتدا تعرفه در مصوبه ۹۶ درصد اعلام شده بود، اما سخنگوی دولت اعلام کرد که اشتباهی رخ داده و این موضوع اصلاح خواهد شد.  

در نهایت هم دبیر هیئت دولت اعلام کرد که حقوق ورودی مربوط به گوشی اپل در سال جاری برای گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار مطابق قانون بودجه در رویه تجاری ۱۵ درصد و در سایر رویه‌ها ۳۰ درصد تعیین شده و برای گوشی‌های اپل ۶۰۰ دلار و پایین‌تر حقوق ورودی در رویه تجاری ۵ درصد و در سایر رویه‌ها  ۶ درصد تعیین شده است. اما به نظر می‌رسد این اعداد هنوز قطعی نیستند.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *