۱۳:۳۸ – ۱۷ آبان ۱۴۰۳
محمد شفیع ملک زاده در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:با وجود بحران منابع آبی، طرح جهش دیم زارها بدلیل استفاده از نزولات جوی موجب شده اراضی ای که سالهاست کشت بر روی آن انجام نشده، وارد چرخه تولید شود.
به گفته او، با توجه به آنکه اراضی دیم تابع نزولات جوی است، از این رو در سال های کم بارش و نبود آب کافی ضربه سنگینی به تولید وارد می شود که براین اساس باید برنامه ای در ارتباط با بیمه صورت بگیرد به طوریکه جوابگوی خسارت کامل کشاورزان و هزینه های تولید باشد. به عنوان مثال اگر کشاورز ۱۰۰ میلیون تومان را صرفه هزینه های تولید کرده و بدلیل کمبود بارش ها نتوانسته برداشت خوبی داشته باشد، دولت با حمایت از تولیدکننده باید خسارت بپردازد.
ملک زاده طرح جهش دیم زارها را راهکار مناسبی برای رفع بحران آبی دانست و گفت: در این طرح از ظرفیت های استفاده می شود که نه تنها آسیبی به منابع آبی وارد نمی شود، بلکه بهره وری تولید افزایش می یابد که در دستیابی به خودکفایی نقش بسزایی دارد.
مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی گفت: افرادی که در این مسیر می خواهند فعالیت کنند، برای شروع طرح ادوات، ماشین آلات، بذر خوب و با کیفیت نیاز دارند که بدین منظور تسهیلات کم بهره و بدون بهره باید به کشاورزان داده شود و از طرفی اعتبارات لازم برای بیمه باید در نظر بگیرند که جوابگوی هزینه های تولید باشد.