۱۵:۴۹ – ۲۶ آبان ۱۴۰۳
اکبر یاوری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: از مجموع ۴۰ تا ۵۰ هزارهکتار سطح زیرکشت، سالانه ۶.۵ میلیون تن گوجه فرنگی تولید میشود که ۲ میلیون تن از این میزان مربوط به استان فارس است.
او استان فارس را قطب اصلی تولید گوجه فرنگی اعلام کرد و افزود: همه ساله از اواسط خرداد تا آذرماه گوجه فرنگی استان فارس در بازار عرضه میشود که امسال بدلیل شرایط جوی بخشی از گوجه فرنگیهای تولیدی باران خورده شدند و از طرفی تغییرات فصلی و صادرات مزید بر علت شد تا قیمت گوجه فرنگی در بازار افزایش یابد.
یاوری با بیان اینکه ۱۰ درصد گوجه فرنگی استان فارس مرغوب و ۹۰ درصد باران خورده است، گفت: قیمت گوجه فرنگی در میدان مرکزی به یک مرتبه از ۱۴ تا ۱۵ هزارتومان به ۴۰ هزارتومان افزایش یافت.
رئیس اتحادیه بارفروشان نیاز روزانه گوجه فرنگی کشور را ۶۰۰ تن اعلام کرد و افزود: قبل از تغییرات فصلی روزانه ۶۰۰ تن گوجه فرنگی در میدان مرکزی توزیع میشد که بدلیل شرایط بارشی به یکباره توزیع به ۳۰۰ تن کاهش یافت که با رسیدن محصول از استانهای گرمسیری و برداشت انبوه مجدد سقف قیمت بدلیل افزایش عرضه تغییر میکند و به نرخ قبل باز میگردد.
او قیمت کنونی هرکیلو گوجه فرنگی باران خورده را ۱۵ تا ۲۵ هزارتومان و گوجه فرنگی مرغوب ۳۰ تا ۳۵ هزارتومان در میدان مرکزی اعلام کرد و گفت: با افزایش انبوه گوجه فرنگی از استانهای گرمسیری طی ۱۵ تا ۲۰ روز آینده، قیمت گوجه مرغوب مجدد به ۲۰ هزارتومان میرسد.
یاوری با اشاره به علت عرضه گوجه فرنگی با نرخ ۱۰۰ هزارتومان در شمال شهر بیان کرد: عرضه گوجه فرنگی با نرخ ۱۰۰ هزارتومان مربوط به محصول گلخانه است چراکه در شرایط کنونی هرکیلو گوجه فرنگی گلخانه با نرخ ۶۰ تا ۷۰ هزارتومان در میدان مرکزی عرضه میشود که با احتساب ۳۰ تا ۳۵ درصد سود برمبنای فاکتور رسمی در خرده فروشیها تولید میشود.
رئیس اتحادیه بارفروشان با اشاره به علت برگشت گوجه فرنگی ایران از مرزهای صادراتی عراق گفت: طی روزهای گذشته از ۸۰ ماشینی که به مرز رفته بود، ۲۰ ماشین دارای گوجه فرنگی باران خورده برگشت خورد که عرضه آن در بازار داخل منجر به کاهش حدودی قیمت شد.