فرزین: انتقال مرجعیت نرخ ارز به بازار توافقی

نشست مشترک رئیس‌کل بانک مرکزی و رئیس اتاق ایران و رؤسای کمیسیون‌های ۲۰ گانه اتاق ایران امروز در محل اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس؛ محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی در این نشست با بیان اینکه بخش عمده فعالیت‌های بانک مرکزی بر روی فعالیت فعالان اقتصادی اثرگذار است،گفت: در چند ماه اخیر ما سیاست خود در خصوص ارز را اعلام کرده‌ایم. ما نهایتاً ارز را در یک بازار مبادله خواهیم برد و نرخ در یک بازار شکل خواهد گرفت و همه افراد می‌توانند ارز خود را در آن بازار ارائه کنند و خریداران از آن بازار ارز خریداری کنند.

وی افزود: ما دو سال پیش که نوسانات ارز افزایش پیدا کرد ارز را به سامانه نیما منتقل کردیم تا نوسانات کاهش پیدا کند اما نیما بازار نبود. 

رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: مشکل  ما این است که یک نرخ در سامانه و یک نرخ ارز در بازار آزاد شکل می‌گیرد و بازار آزاد خواه‌ناخواه علامت‌دهی می‌کند ما به دنبال این هستیم که مرجعیت نرخ ارز به بازار توافقی منتقل شود. 

وی درباره نقدینگی واحد‌های تولیدی بیان کرد: کاهش نقدینگی انسدادی را  برای واحد‌های تولیدی ایجاد کرده است. برای هدفمند شدن اعطای تسهیلات به بخش‎های پیشران و صنایع کوچک و متوسط و تامین سرمایه در گردش آنان، بسته ۲۰۰ همتی نقدینگی برای این واحد‌های پیشرانه و تولیدی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت. در این خط اعتباری ویژه، صنایع پیشران از منابع لازم برای تقویت تولید و رشد اقتصادی کشور برخوردار می‌شوند.

فرزین افزود: با توجه به اینکه بانک‌ها در دوره‌ای دچار مشکل شدند نمی‌توانند تأمین مالی‌های بزرگ را انجام دهند که این مشکل بیشتر برای هلدینگ‌ها است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بخش زیادی از صادرکنندگان ارز خود را بر می‌گردانند، اظهار داشت: مسئله اساسی ارز نیست نرخ آن است با چه نرخی برگردد. ما برای اینکه بازار را رسمی کنیم می‌گوییم وارد بازار شوید و با مکانیسم عرضه و تقاضا ارز را معامله کنید. اصلاحات ما در بانک مرکزی تدریجی، آرام و بدون سر و صدا است. چون وقتی شوک وارد می‌شود بعد از آن نمی‌شود مشکلاتی که ایجاد کرده را برطرف کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در بازار توافقی نرخ وجود دارد و هر روز بخشی از ارز در این بازار به فروش می‌رسد، گفت: ما نرخ ارز بازار توافقی را الان اعلام نمی‌کنیم. بازار ارز آزاد بازار نیست نابازار است. ما امیدواریم بازار ارز توافقی مشکلات را برطرف کند.

فرزین درباره تسهیلات تکلیفی کم برخوردار از نسبت اعطا تسهیلات کم شود، گفت: تسهیلات پرداختی در هر استان باید متناسب با سپرده ها باشد اما در یک منطقه کم برخوردار که این کار را نمی شود انجام داد. ما به دنبال این هستیم که از مناطق پر برخوردار به سمت کم برخوردار برود.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران نیز در این نشست با اشاره به نوسانات نرخ ارز گفت: از کنترل رئیس بانک مرکزی برای التهاب بازار اعمال کرد که التهاب به حداقلی برسد.

وی با اشاره به پیمان‌سپاری ارزی بیان کرد: تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی با قیمت ارز آزاد تولید می‌کنند و با مشکلاتی که داشته‌اند بازاری برای محصول خود پیدا می‌کنند اما باید ارز خود را با قیمت پایین‌تر بفروشند. یک معضل دیگر که سرمایه واحد‌های تولیدی را با چالش مواجه می‌کند تورم است.

حسن‌زاده ادامه داد: بانک مرکزی با کنترل نقدینگی در پی کنترل تورم بوده است اما باز هم این یک تهدید است و مسئولان اتاق از بانک مرکزی می‌خواهند کنترل بیشتری در این بخش داشته باشد.

رئیس اتاق ایران با اشاره به فعالیت کارشناسی اتاق توضیح داد: مجموعه اتاق‌های کشور در خدمت جامعه اقتصادی کشور هستند تا کمک کنند فعالین اقتصادی بتوانند به کسب‌وکار خود برسند.
وی درباره نقدینگی واحد‌های تولیدی بیان کرد: تسهیلات تکلیفی دولت باعث شده که بانک‌ها نتوانند به واحد‌های تولیدی تسهیلات پرداخت کنند. ما انتظار داریم شما به این موضوع ورود کنید تا نقدینگی به تولیدکنندگان برسد.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *