تخم مرغ هم به فهرست کالاهای لوکس اضافه شد. به طوری که  هر شانه تخم مرغ در بازار ۱۵۰ هزار تومان به فروش می‌رود که نسبت به هفته‌های گذشته ۲۰ هزار تومان افزایش را تجربه کرد. این درحالی است که قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ تایی در چند هفته گذشته حدود ۱۲۰هزار تومان بود.

به گزارش «تابناک» به نقل از نیمروز، وزارت جهاد کشاورزی دلیل گرانی‌ را مرتبط با افزایش قیمت نهاده ها و افزایش هزینه های تولید می داند و نهاده های دامی را که ۷۰ درصد آن وابسته به واردات است را موجب نوسان قیمتی!

سید فرزاد طلاکش، دبیرکانون مرغ تخم گذار درخصوص علت گرانی تخم مرغ به نیمروزگفت: برخلاف تصور بسیاری از مردم که تصور می کنند میزان تولید کاهشی شده است، اما نه میزان تولید تخم مرغ منفی شده و نه میزان مصرف یا تقاضای مردم افزایشی شده است.

دبیرکل فدراسیون طیور ایران درمورد قیمت تخم مرغ افزود: قیمت تخم مرغ ۳۰ عددی فله ای ۱۵۰هزار تومان جلوی درب کارخانه است که به دلیل عدم نظارت بر قیمت ها مغازه داران تخم مرغ های بدون بسته بندی و فله ای را با قیمت دلخواه و سلیقه ای به مشتریان می فروشند که گاهی قیمت هرشانه ۳۰ عددی را تا ۱۶۰هزار تومان یا ۱۷۰ هزار تومان هم به خریداران عرضه می کنند درحالی که قیمت تخم مرغ های ۳۰ عددی بسته بندی شده و شناسنامه دار در فروشگاه های زنجیره ای ۱۳۷هزار تومان است.

وی راهکار تنظیم شدن قیمت تخم مرغ را بسته بندی کردن و شناسنامه دار کردن تخم مرغ ها دانست و ادامه داد: اگر تخم مرغ ها بسته بندی و شناسنامه دار شود قیمت تخم مرغ در سراسر کشور تنظیم می شود و تا زمانی که تخم مرغ بسته بندی نشود ناترازی در قیمت ها وجود دارد.

این مقام مسئول درمورد ادعای وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر گرانی نهاده های دامی و تاثیرآن بر گرانی تخم مرغ اظهار کرد: قیمت نهاده ها نسبت به قیمت مصوبی که در سامانه بازارگاه می توانند به فروش برسد برای ذرت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و برای کنجاله سویا ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که مرغ دار‌ها کمتر از این مبلغ نیز خریداری می‌کنند و گران ترین ذرت را به مبلغ ۱۰ هزار و ۵۰۰ هزار تومان خریداری کرده و کنجاله سویا را زیر ۱۹ هزار تومان خریداری می‌کنند. بنابراین قیمت نهاده‌های دامی افزایش نیافته است و ارتباطی با گرانی تخم مرغ ندارد و ادعای وزارت جهاد کشاورزی به هیچ وجه صحیح نیست.

طلاکش درپاسخ به این که علت گرانی ارتباطی با افزایش تقاضا در بازار و تغییر فصل دارد، توضیح داد: سرانه مصرف تخم مرغ از ماه های قبل به دلیل گرانی مرغ و کمیاب شدن گوشت گوسفندی در فروشگاه های زنجیره ای در هفته های گذشته افزایش یافت و مردم به دلیل ناتوانی در خرید محصولات پروتئینی به سمت جایگزین های پروتئینی گوشت و مرغ رفته اند. بنابراین سرانه مصرف تخم مرغ از ماه های گذشته افزایشی شده بود و ربطی به افزایش تقاضا با ورود به فصل پاییز ندارد چراکه سرانه مصرف در تابستان و پاییز تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *