۱۵:۳۴ – ۲۰ آذر ۱۴۰۳
محمدرضا تاجدار روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: آمار واردات دخانیات صفر است ولی در بازار نشانهای معروف سیگار و تنباکو و حتی سیگارهای الکترونیک و حرارتی از کشورهای مختلف وجود دارد که از طریق قاچاق وارد کشور میشود.
وی افزود: شرکتهای معتبر که نشانهای تجاری اصلی سیگار و تنباکو را در کشور تولید میکردند، به دلیل وضع مالیات تعطیل شدند و در کشورهای اطراف سرمایه گذاری کردند به همین دلیل اکنون برندهای معروف به صورت جعلی در کارگاههای زیر زمینی به صورت زیرپلهای با قیمت پایین تولید و عرضه میشود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی با اشاره به رشد ۱۶ درصدی تولید سیگار در هشت ماه امسال گفت: امسال ۵۳ میلیارد و ۱۷۴ میلیون نخ تولید شدهاست که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۴۵ میلیارد و ۹۹ میلیون نخ بود، رشد را نشان میدهد.
وی، میزان تنباکوی تولید شده از ابتدای امسال را ۷۴۱ تن برآورد کرد و افزود: این میزان در مدت مشابه سال گذشته هزار و ۹۱۵ تن بوده است که کاهش حدود ۷۲ درصدی را نشان میدهد.
تاجدار تعداد واحدهای فعال تولید کننده سیگار را ۱۸ واحد اعلام کرد و افزود: تعداد تولیدکنندگان تنباکو نیز از ۵۱ واحد در سال گذشته به ۶۵ واحد رسیده است.
وی با اشاره به وضع مالیات و عوارض بر صنعت دخانیات گفت: ۴۲ درصد تولید کنندگان داخلی با نشان ایرانی و ۵۷ درصد تولیدکنندگان با نشان بین المللی ارزش افزود و مالیات پرداخت میکنند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی با اشاره به جایگاه این صنعت در برنامه هفتم پیشرفت اظهار داشت: در این برنامه مالیات به صورت گرمی تعیین شده به طوری که ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان بابت بسته ۵۰ گرمی تنباکو تعیین شده است؛ یعنی اگر یک بسته تنباکو حدود ۱۰ هزار تومان قیمت تمام شده باشد، حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان مالیات گرمی و نزدیک به ۶ هزار تومان مالیات درصدی به آن اضافه میشود.
تاجدار ادامه داد: با این تفاسیر در مجموع حدود ۳۰ هزار تومان مالیات به یک بسته تنباکو اضافه میشود که قیمت یک بسته تنباکو ۵۰ گرمی حدود ۴۰ هزار تومان خواهد بود در حالی که قیمت تنباکو در بازار بین ۲۰ تا ۴۵ هزار تومان است.
وی میزان مصرف تنباکو در کشور را ۱۲ هزار تن در سال عنوان کرد و گفت: تولید واحدهای داخلی ۷۴۱ تن و واردات قانونی صفر است؛ بقیه محصول مورد نیاز تامین مصرف بازار از طریق قاچاق انجام میشود که نظارتی نیز بر آن وجود ندارد.
تاجدار با اشاره به اینکه اشتغال و مصرف کننده دخانیات آسیب میبینند، گفت: قانونگذار تحت تاثیر وزارت بهداشت و درمان سیاستهایی اعمال میکند که نتیجه آن ورود کالاهای قاچاق به بازار میشود.
وی عنوان کرد: طبق آمارها، روزانه چهار نخ سیگار به ازای هر نفر در کشور مصرف میشود که بخش بیشتر آن قاچاق است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان کالای دخانی با بیان اینکه سیگارهای الکترونیکی و حرارتی در بازار زیاد شده است، گفت: ۲۰ سایت و ۳۰ فروشگاه در حوزه این سیگارها فعالیت میکنند که همه آنها قاچاق وارد کشور شده است.
وی تاکید کرد: هر چند سیگار حرارتی آسیب کمتری نسبت به سیگارهای سنتی دارد ولی نباید جلوی واردات قانونی گرفته شود، این امر باعث شده تا بازار کامل در اختیار قاچاقچیان باشد.
تاجدار با بیان اینکه مبارزه با قاچاق یک موضوع اقتصادی است گفت: آنچه باعث میشود کالای قاچاق وارد کشور نشود، سیاستهای توسعه صادرات است و نمیتوان در حوزه قاچاق به صورت انتظامی برخورد کرد.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب به اشتغال و سلامت مصرف کنندگان در حوزه صنعت دخانیات بایستی تجدیدنظر در سیاستها اعمال شود و جلوی قاچاق گرفته شود.
منبع: ایرنا