۱۹:۴۴ – ۰۳ دی ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی– عباس بیگدلی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در نشست یازدهمین همایش اقتصاد مقاومتی با موضوع امنیت غذایی، کشاورزی بهرهور و تجارت تحریم پذیر گفت: علی رغم آنکه بالای ۱۰ درصد سهم تولید ناخالص داخلی مربوط به بخش کشاورزی است، اما حجم سرمایه گذاری به ۴ درصد هم نمی رسد.
او با بیان اینکه حساسیت بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین موضوع راهبردی در اقتصاد مقاومتی می تواند نقش داشته باشد، افزود: در توسعه اقتصاد کشاورزی، تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزی، بیمه محصولات کشاورزی، خرید تضمینی و معافیت های مالیاتی را باید بررسی کنیم.
بیگدلی با انتقاد پیرامون باقی مانده سموم محصولات کشاورزی بیان کرد: علی رغم آنکه وزارت جهاد کشاورزی متولی این کار است، اما این امر در دست فروشندگان سم و مافیای واردات سموم است چراکه سموم مصرفی در سم فروشی ها سالهاست که ممنوع شده است که براین اساس شاهدیم به جای آنکه کلینیک های پزشکی مصرف سموم را تجویز کند، توسط سم فروشی محصول تجویز کند که تنها در یک تا ۲ سال نخست ضریب بهره وری افزایش می یابد و بعد از آن کل مزرعه یا باغ از بین می رود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بیمه محصولات کشاورزی را از دیگر چالش های این بخش دانست و افزود: در حال حاضر شرایط صندوق بیمه محصولات کشاورزی به گونه ای است که هیچ یک از کشاورزان حاضر به بیمه نیست چراکه ضعف در حوزه اجرا موجب شده تا اتفاقات به نفع بخش کشاورزی نباشد.
به گفته او، افرادی که با ابتکار عمل خود به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ورود کردند، اما تسهیلات بانکی در این بخش به افرادی پرداخت می شود که از رانت استفاده می کنند.
بیگدلی با تاکید بر طرح توسعه روستا بیان کرد: سالهاست این مصوبه در مجلس خاک می خورد و متاسفانه مورد توجه قرارنگرفته است. درحالیکه در روستاهای ما هرمجموعه سازو کار خودشان را دارد که نهادهای ذی ربط به خاطر منافع خود اجازه نمی دهند
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه سالانه ۱۷ میلیارد دلار ارز به واردات کالاهای اساسی اختصاص می یابد، گفت: در خصوص خروج ۱۷ میلیارد دلار ارز به شفافیت موضوع اعلام نمی شود که واردکننده چه کسی است. همچنین در خصوص تخم مرغ ۱۵۰ میلیون دلار ارز به واردات نهاده های دامی داده می شود و به رغم آنکه اعلام می شود چه میزان صادرات داشتیم، اما ارز آن وارد نمی شود.