۱۶:۴۶ – ۰۳ دی ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – علی کیانی راد رئیس مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در نشست یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع امنیت غذایی، کشاورزی بهرهور و تجارت تحریم پذیر با بیان اینکه کشاورزان نقش مهمی در امنیت غذایی دارند، گفت: تولیدکنندگان بخش کشاورزی با مخاطرات بسیاری مواجه هستند که با مخاطرات سایر حوزهها متفاوت است، از این رو نگاه حمایتی ما در ایران به خرید تضمینی و پرداخت یارانه محدود شده است.
او با بیان اینکه تعریف ما از کشاورزی اشتباه است، افزود: تعریف ما از کشاورزی فقط تولید دیده شده، در حالیکه در دنیا این مفهوم به عنوان یک زنجیره مهمترین حلقه تولید است.
کیانی راد با بیان اینکه هدف سیاست گذار در بخش کشاورزی تأمین امنیت غذایی است، افزود: نوسانات عرضه و تقاضا، قیمت محصولات، درآمد تولیدکننده، تنظیم بازار و تشویق تولیدکننده باید کنترل شود تا سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در این بخش ترغیب شوند.
او با بیان اینکه در دنیا حمایت جامع از تولیدکنندگان صورت میگیرد، افزود: در کشورما باید از تمام مصرفکنندگان دهکهای مختلف حمایت شود که این امر منجر به سرکوب قیمت محصولات تولیدی تولیدکنندگان می شود.
رئیس موسسه پژوهش های اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی با بیان اینکه دنیا در اجرا سیاستگذاری از ظرفیت تشکلها استفاده می کند، افزود: هدف نهایی از سبد حمایتی افزایش بهرهوری است چراکه اگر از تولیدکننده حمایت کردیم و بهرهوری افزایش یافت این حمایت به مصرفکننده منتقل میشود.
کیانی راد با تاکید بر بکارگیری شیوه اصولی سبد حمایتی برای محصولات بیان کرد: قانون خرید تضمینی در سال ۶۸ به تصویب رسید و به رغم آنکه ۲۰ سالی است که در دنیا منسوخ شده است و از ابزارهای متفاوتی در راستای حمایت از کشاورزان استفاده می کند، اما در کشورما هرمحصولی که روی دست کشاورز میماند خرید تضمینی را انجام می دهیم. براین اساس باید قیمت تضمینی برای محصولات گذاشته شود.
این مقام مسئول گفت: سبد حمایتی کل زنجیره ارزش را پوشش می دهد، از این رو سیاست افزایش بهره وری کل عوامل تولید با رعایت پایداری منابع آب باید در دستور کار قرار بگیرد.