۱۶:۰۶ – ۰۷ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی– محمدرضا مرتضوی، رئیس فدراسیون صنایع غذایی در دومین افتتاحیه نمایشگاه صنعت قهوه گفت: امروز ایران در جایگاهی قرار دارد که با فعالیت حدود ۲۷۰ کارخانه در حال خدماتدهی هستند.
او از افزایش تعداد مصرفکنندگان قهوه خبر داد و گفت: اکنون یکی از چالش صنایع تبدیلی از جمله صنعت قهوه این است که بخش صنعتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیمگیری میشود، اما در خصوص تأمین مواد اولیه صنعت وزارت جهاد کشاورزی برنامهریزی و تصمیم میگیرد که این دوگانگی باعث شده تا فهم مشترکی از نیازها که در حال رشد است وجود نداشته باشد.
مرتضوی با اشاره به بخشنامههای خلقالساعه بیان کرد: اتخاذ دستورالعملهای یکشبه برای فعالیت صنایع غذایی چالش ساز است، در حالیکه ما باید مواد اولیه صنایع غذایی از جمله قهوه هنگام خرید باید در زمان برداشت باشد تا بتوان با قیمت مناسب تهیه کرد.
او ادامه داد: به عنوان فردی که رصد بازار کالاهای اساسی از جمله قهوه را دارد باید بگویم در گذشته نیاز بازار با واردات قاچاق پوشش داده میشد، اما طی سالهای اخیر با سرمایهگذاری در این صنعت ظرفیت خوبی در کشور ایجاد شده است.
مرتضوی با تاکید بر ورود به موقع برای خرید در بازارهای جهانی بیان کرد: دره و قله قیمتی محصولات هنگام خرید از بازار جهانی بسیار مهم است. براین اساس در فصل برداشت باید اقدام به خرید کنیم.
رئیس فدراسیون صنایع غذایی کشور با بیان اینکه صنعت قهوه در کشور رشد قابل توجهی داشته است، تصریح کرد: سال ۹۸ حدود ۸ هزار تن قهوه وارد کشور شد و این عدد سال گذشته به ۳۳ هزار تن رسید.
با حمایت از صنعت قهوه به صادرکننده تبدیل می شویم
در ادامه حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران گفت: فرهنگ نوشیدنی روزانه ایرانیان به سوی قهوه نوشی حرکت کرده و سعی داریم نیاز بازار از مجرای رسمی و تولید کارخانجات داخلی تامین شود. این نمایشگاه بستری برای فرهنگسازی این صنعت بوده و رسالت اصلی ما همین است. به طور قطع با حمایت از صنعت قهوه، روزی میرسد که با صادرات آن به اقتصاد کشور کمک شود.
گفتنی است دومین نمایشگاه صنعت قهوه با حضور رئیس انجمن صنایع غذایی، رئیس انجمن قهوه ایران، مسئول استانداردسازی صنایع غذایی پژوهشگاه استاندارد، مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی غذا و دارو و سفیر کشور برزیل و دیگر کشورها و برخی نمایندگان مجلس افتتاح شد.