۱۲:۰۹ – ۲۷ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد در همایش هفته ملی و پژوهش گفت:در طول ۴۳ سال گذشته تولید محصولات کشاورزی از ۳۳ میلیون تن به ۱۳۵ میلیون تن به رغم محدودیت شدید منابع آب و خاک رسیده ایم که این امر نشان می دهد افزایش تولید از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح اتفاق افتاده است که این امر جزء با ورود علم و دانش به بخش کشاورزی میسر نیست.
به گفته او، علی رغم آنکه یک زمانی امکان تامین غذای جمعیت ۳۰ میلیون نفری را نداشتیم، اما اکنون تامین کننده غذای کشور با این میزان جمعیت هستیم که مرهون تلاش پژوهشگران است.
فتحی ادامه داد: جامعه ما انتظار دارد به مسئله ارتقا عملکردها در تولید کشاورزی پرداخته شود و دانش های تولید شده ناب به بخش کشاورزی منتقل شود.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه کشاورزان مناطق همجوار عملکرد های متفاوتی دارند، افزود: برخی کشاورزان عملکرد شاخص و برخی عملکرد متوسطی دارند که نیازمند است ضریب نفود دانش در بخش کشاورزی و آموزش افزایش یابد و این مشکل باید رفع شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی ادامه داد: اگر ناترازی انرژی فعلی با علم مدیریت میشد و در زمان خود به آن پرداخته می شد، اکنون به این وضعیت نمیرسیدم و در بخش کشاورزی نیز همین مشکلات را داریم.
او با بیان اینکه میزان استفاده از انرژی در بخش طیور بسیار زیاد است، گفت: اگر انرژی با قیمت تمام شده در اختیار مرغداران قرار میگرفت میزان مصرف آنها اندازه فعلی نبود، این مسائل نیز با انجام پژوهشی های مرتبط قابل رفع است.