۰۸:۳۴ – ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از مواردی که در ابتدای راه اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران مطرح شد توسعه و تنوع تالارهای این مرکز بود حالا به تازگی مطرح شده که تالار مبادلات ارز توافقی افتتاح میشود در این تالار امکان معامله ارز میان واردکنندگان و صادرکنندگان فراهم میشود.
این کارشناس اقتصادی میگوید: بازار توافق ارزی که بنابر اعلام مسئولان بانک مرکزی کشف قیمت در آن به صورت حراج و نقد صورت میگیرد؛ در خصوص اهمیت راه اندازی چنین بازاری باید بگویم که این بازار یک مسیر شفاف خواهد بود همچنین شفافیت و کشف نرخ به صورت حراج و نقد در این بازار میتواند مشوقی برای صادرکنندگان جهت بازگشت ارز هم باشد.
او میگوید: نظارت بهتر بانک مرکزی، افزایش تمایل به عرضه بیشتر ارز و جلوگیری از سفتهبازی از جمله دیگر مزایای راه اندازی بازار توافقی ارز است همچنین بازار توافقی ارز به کارایی و عمیقتر شدن بازار ارز هم کمک خواهد کرد و در واقع این بازار دغدغههای بسیاری از صادرکنندگان و واردکنندگان را مرتفع خواهد کرد.
به تازگی محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی گفته بود: با راهاندازی تالار مبادلات ارز توافقی، امکان معاملات بین واردکنندگان و صادرکنندگان مشمول ارز اشخاص در یک بسته معاملاتی یکپارچه جهت معامله ارز و پروانه صادراتی به صورت توام با ضمانت بانک های عامل ایجاد میشود.
او در ادامه با اشاره به ویژگی های تالار مبادلات ارز توافقی تاکید کرد: در این بازار، کشف قیمت بصورت حراج و نقد صورت می گیرد و انتظار میرود با انتقال تدریجی و برنامه ریزی شده معاملات ارزی کشور به تالار مبادله ارز توافقی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، استفاده از سایر ابزارهای معاملاتی بازار ارز نیز توسعه یابد.
گفتنی است بر اساس سیاست بانک مرکزی، تدوین راهبردها، تنظیمگری و نظارت بر عهده بانک مرکزی بوده و مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان بازوی اجرایی، عملیات بازار ارز و اجرای معاملات را تحت نظارت بانک مرکزی انجام می دهد.