به گزارش گروه اقتصادی «تابناک»، گروه بهمن از زیرمجموعههای مختلفی نظیر بهمن موتور، بهمن دیزل و سرمایهگذاری بهمن تشکیل شده است و در مجموع این گروه، هشت زیرمجموعه را در دل خود جای داده است که بررسی عملکردشان، نکات قابل تأملی دارد.
زیان ۱۴۰ میلیاردی گروه بهمن
نگاهی به عملکرد مالی گروه بهمن بر اساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، نشان میدهد که گروه بهمن با نماد خبمهن در بورس، تا پایان خردادماه سال جاری، ۱۴۰ میلیارد و ۸۷۱ میلیون تومان زیان خالص داشته و خبری از سوددهی برای گروه بهمن نیست. این در حالی است که طی این مدت، رقم بدهیهای غیرجاری گروه بهمن به بیش از ۲۹۸ میلیارد تومان رسیده و در مجموع تا پایان بهار، سود انباشته گروه بهمن، ۳ درصد کمتر شده است.
کاهش سوددهی بهمن دیزل
زیان دهی گروه بهمن در سهماهه ابتدایی سال جاری در شرایطی است که دو زیرمجموعه این گروه نیز وضعیت مثبتی در زمینه سوددهی نداشتهاند. بهگونهای که یکی از آنها با نام بهمن دیزل با نماد خدیزل در بورس (بیش از ۸۳ درصد سهامش متعلق به گروه بهمن است)، در فصل بهار سال جاری با کاهش چشمگیر ۸۷ درصدی در زمینه سوددهی خالص مواجه بوده است، روندی نامطلوب که ریشه در کاهش تولید در زیرمجموعه گروه بهمن دارد. از سوی دیگر، بهمن دیزل تا پایان خردادماه، بیش از یک هزار و ۷۸۹ میلیارد تومان بدهی غیرجاری داشته است که نسبت به قبل، افزایش دارد.
روند نزولی سوددهی در سرمایهگذاری بهمن
دیگر شرکتِ زیرمجموعه گروه بهمن، سرمایهگذاری بهمن نام دارد که با نماد وبهمن (بیش از ۴۸ درصد سهامش متعلق به گروه بهمن است) در بازار سهام شناخته میشود. این شرکت سرمایهگذاری نیز همچون سرشاخه این مجموعه یعنی گروه بهمن در سه ماه فعالیتش در شروع سال جاری، کاهش سوددهی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشته است.
به بیان دیگر، شرکت سرمایهگذاری بهمن در فصل بهار ۱۴۰۳، با افت ۱۳ درصدی از محل درآمد سود سهام و کاهش ۲۰ درصدی از محل فروش سرمایه گذاری ها، مواجه بوده است که نتیجه اش در افت سود خالص این شرکت نمایان شده است. به گونهای که سرمایه گذاری بهمن تا پایان خردادماه سال جاری، کاهش ۱۲ درصدی در ثبت سود خالص داشته است. به بیان دیگر، طی سه ماهه نخست سال، بیش از ۴۴ میلیارد تومان نسبت به بهار سال گذشته، کاهش سود داشته است. از سوی دیگر، روند نزولی در سوددهی شرکت منجر به افت ۲۹ درصدی سود انباشته شده است.